Paul Haringsma is een man die zijn sporen heeft verdiend in de bouw. Met jarenlange ervaring, waaronder tien jaar als eigenaar van een eigen bedrijf, kent hij de klappen van de zweep. Toch kwam er een moment waarop Paul voelde dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. Zijn eigen motto, “Als ik moeite heb met wakker worden, dan ben ik toe aan een nieuwe uitdaging”, leidde hem op een zoektocht naar de volgende stap in zijn carrière. Deze zoektocht bracht hem uiteindelijk bij Polanski, een samenwerking die zijn loopbaan een frisse impuls gaf.

 

De eerste stappen naar een nieuwe uitdaging

Nadat Paul besloot om zijn horizon te verbreden, begon hij op LinkedIn naar passende vacatures te zoeken. Al snel werd hij benaderd door Jitze, consultant bij Polanski. “Jitze ondernam direct actie”, herinnert Paul zich. “Hij stelde gerichte vragen om te begrijpen wat ik zocht in mijn volgende functie.” Die persoonlijke benadering bleek cruciaal. Jitze dook er meteen bovenop en ging actief voor Paul aan de slag, waardoor de juiste match snel werd gevonden.

Binnen korte tijd had Paul twee sollicitatiegesprekken gevoerd en kon hij zijn contract tekenen. “Het voelde meteen goed”, zegt Paul. Hij kreeg de verantwoordelijkheid over een grootschalig renovatie- en verduurzamingsproject. “Ik zit elke dag op de bouw, midden in het project, en dat bevalt me uitstekend”. Paul bekleedt een leidinggevende positie, maar hij blijft bescheiden. “Ik kan geen reet doen als mijn jongens er niet zijn”, grapt hij. Met deze mentaliteit gaat hij elke dag met plezier naar zijn werk en werkt hij samen met zijn nieuwe team.

 

De Polanski ervaring

Het afgelopen jaar stond voor Paul in het teken van groei en ontwikkeling. “Polanski heeft me geweldig ondersteund”, vertelt Paul. Het feit dat hij in eerste instantie via een detavast-constructie aan de slag ging, gaf hem de kans om op een rustige manier zijn nieuwe werkgever en de werkomgeving te leren kennen. “Die zekerheid van een detavast contract was voor mij heel prettig. Het gaf me de tijd om alles goed in me op te nemen.”

Gedurende het jaar hield Polanski regelmatig contact met Paul. “Om de maand werd ik gebeld om te checken hoe het met me ging, en of ze nog iets voor me konden betekenen.” Dit persoonlijke contact werd niet alleen via de telefoon onderhouden. “Jitze kwam zelfs langs op de bouw voor een kop koffie en een goed gesprek”.

Ook de kleine gebaren, zoals een kerstcadeau en een verjaardagscadeau, maakten een groot verschil voor Paul. “Het zijn die persoonlijke dingen die je het gevoel geven dat je gezien wordt”, zegt hij.

 

Een soepele overgang naar vast dienstverband

Na een jaar via Polanski gedetacheerd te zijn, maakt Paul Haringsma deze maand de overstap naar een vast dienstverband bij zijn werkgever. “Polanski heeft me ook in dit laatste traject bijgestaan. Ze hebben ervoor gezorgd dat de overgang vlekkeloos verliep, zelfs al wisten ze dat ik afscheid ging nemen. Ze stonden nog steeds voor me klaar.”

Paul kijkt met tevredenheid terug op zijn samenwerking met Polanski. “Ik kan niet anders dan Polanski aanbevelen”, zegt hij vol overtuiging. “Ik ben gewoon heel goed geholpen, zit op mijn plek en heb me altijd gezien gevoeld.”

Voor werkzoekenden in de installatietechniek of bouw die overwegen om de volgende stap in hun carrière te zetten, is Pauls verhaal een inspirerend voorbeeld. Wij bieden niet alleen de expertise om de perfecte match te vinden, maar ook de persoonlijke begeleiding en ondersteuning die nodig zijn om je nieuwe baan tot een succes te maken. Zoals Paul zelf zegt: “Er werd tijd voor me genomen en hulp geboden.”

Wil jij, net als Paul Haringsma, elke dag met plezier naar je werk gaan? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend persoonlijk gesprek. Samen gaan we op zoek naar die perfecte baan die écht bij jou past!