Ben jij recent afgestudeerd en weet je nog niet precies welke richting je op wilt in je carrière? Dan is dit traineeship bij Polanski misschien wel iets voor jou! Lees het inspirerende verhaal van Sam, die dankzij dit programma zijn plek vond in de wereld van recruitment.

Even voorstellen: Sam

“Ik ben Sam, 26 jaar en ik werk inmiddels 1,5 jaar bij Polanski. Na het afronden van mijn studie Sportkunde had ik geen idee wat ik wilde doen. Ik wist niet bij wat voor bedrijf of in welke functie ik wilde werken. Via LinkedIn kwam ik in contact met Lars, een consultant bij Polanski, die ook net zijn studie had afgerond en na een afstudeerstage bij Polanski was gebleven. Na een oriënterend gesprek met de directie, kreeg ik binnen een week een tweede gesprek en een contract aangeboden!”

Waarom recruitment?

Sam had geen ervaring in recruitment toen hij bij Polanski begon. “Ik heb eerder werkervaring opgedaan in banen met een sociaal maatschappelijk doel, maar nog nooit in een commerciële omgeving. Ik was erg benieuwd naar deze nieuwe wereld. Wat mij aansprak in recruitment was de mogelijkheid om mensen te helpen. Ik hou ervan om met mensen te werken en hen verder te brengen in hun carrière. Bij Polanski kreeg ik de ruimte om mijn eigen werkwijze te hanteren, een netwerk op te bouwen en echt verschil te maken, zonder targets. Op deze manier kan ik de focus leggen op kwaliteit in plaats van kwantiteit. Ik krijg écht energie van het contact met potentiële nieuwe medewerkers.”

Het onboardingstraject bij Polanski

“Vanaf dag één voelde ik me geen trainee, maar echt onderdeel van het team. Ik kreeg veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Mijn eerste dag bestond uit een intensieve introductie in het recruitment vak en een spoedcursus over de branche waarin we werken. Het fijne is dat je geen ervaring hoeft te hebben; dat leren we je hier wel! Binnen twee maanden werkte ik zelfstandig en in de eerste week hing ik al aan de telefoon.”

“Als recruiter luister ik naar de drijfveren van mensen en match ik hen met geschikte werkgevers uit mijn netwerk. Ik wil weten waarom iemand een switch wil maken en zorg ervoor dat die nieuwe baan de moeite waard is. Reviews van tevreden kandidaten geven me een kick, en natuurlijk is de bonus aan het einde van de maand ook mooi meegenomen.”

Voordelen van een traineeship bij Polanski

Net afgestudeerd en weet je niet wat je wilt doen? Het traineeship bij Polanski biedt je de kans om je eigen ding te doen en je te ontwikkelen in een ontspannen omgeving. Je leert het recruitment vak en krijgt veel kansen aangereikt. Je bepaalt zelf je tempo en krijgt uiteraard een mooi salaris. Het is een laagdrempelige manier om nieuwe dingen te leren zonder druk. Je leert een nieuwe branche kennen en krijgt inzicht in het werkveld. Binnen een jaar groeide Sam door van trainee naar Senior Recruiter.

Tips voor toekomstige trainees

“Wil je graag het werkende leven uitvinden? Dit is jouw plek! Het traineeship bij Polanski biedt je de kans om jezelf te ontwikkelen en een waardevolle carrière op te bouwen. Grijp deze kans met beide handen aan en ontdek waar jouw passie ligt.”

Bij Polanski bieden we een omgeving waarin je kunt groeien. Ben jij klaar voor een uitdagende en leerzame start van je carrière? Solliciteer dan voor ons traineeship en wie weet vertel jij binnenkort jouw succesverhaal!